Ασύγχρονη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία - Από τη Θεωρία στην Πράξη

Στην ιστοσελίδα cbtherapy.gr προσφέρεται πλέον ένα πρωτοποριακό εξ αποστάσεως πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Παρέμβαση και στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία, μέσω ασύγχρονης διδασκαλίας, για όσους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ενδιαφέρονται να θωρακίσουν την καθημερινή κλινική τους πράξη με θεωρητικό υπόβαθρο, εργαλεία και τεχνικές βασισμένα στην επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία και πράξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες ψυχολογίας, αλλά και σε εν ενεργεία ψυχολόγους που ασκούν κλινικό και ψυχοθεραπευτικό έργο. Επίσης, απευθύνεται σε ειδικευόμενους αλλά και ειδικευμένους ψυχιάτρους και παιδοψυχιατρους καθώς και σε κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της ψυχικής υγείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, τόσο θεωρητικά (μέσω διαλέξεων) όσο και πρακτικά (μέσω της παρακολούθησης παιχνιδιών ρόλων) ώστε να νιώθουν πλέον εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να μπορούν να λειτουργούν στην κλινική πράξη διαγνωστικά και θεραπευτικά. Γνωρίζοντας, πλέον, την επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία και έχοντας παρακολουθήσει πως αυτή εφαρμόζεται στην πράξη μέσω πρωτοποριακών παιχνιδιών ρόλων θα μπορούν να συνεργάζονται με τους θεραπευόμενούς τους και να δουλεύουν ώστε να αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα διαταραχών και ψυχολογικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Εκπαιδευτικές Ενότητες οι οποίες θα αναρτώνται στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ιστοσελίδας cbtherapy.gr ανά τακτά διαστήματα. Η κάθε ενότητα παρέχει στους εκπαιδευόμενους βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, με εκπαιδευτές ειδικευμένους στην Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία και τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία καθώς και βιντεοσκοπημένα παιχνίδια ρόλων για την εκπαίδευση στην πρακτική εφαρμογή της θεωρίας. Κάθε ενότητα παρέχει στον εκπαιδευόμενο και το απαραίτητο υλικό υπό μορφή σημειώσεων.

Η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό των Ενοτήτων είναι δυνατή μετά από την εγγραφή στην κάθε ενότητα από τον ενδιαφερόμενο επαγγελματία ψυχικής υγείας. Η διάρκεια πρόσβασης στο εκπαιδευτικό υλικό είναι ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης.

Πατήστε τον τίτλο των ενοτήτων παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες

Η Ενότητα 1 αφορά στο σημαντικότερο στάδιο πριν ξεκινήσει η θεραπευτική παρέμβαση. Το θέμα της είναι «Κλινική Συνέντευξη-Λήψη Ιστορικού».

Οι συμμετέχοντες έχουν στην κατοχή τους πλέον τρία πολύτιμα Βίντεο.

Βίντεο 1: Λήψη Ιστορικού - Θεωρία (Διάλεξη του Λευτέρη Κωνσταντινίδη με παράλληλη παρουσίας διαφανειών  στο PowerPoint σχετικά με τη Λήψη Ιστορικού, διάρκειας 1:13:00)

Βίντεο 2:  Λήψη Ιστορικού - Role Play I (Role Play με συμμετοχή του Λευτέρη Κωνσταντινίδη - θεραπευτής και της Μαλαματένιας Σουμπάρας (Ψυχολόγος MSc) - θεραπευόμενη, διάρκειας 1:26:40)

Βίντεο 3:  Λήψη Ιστορικού - Role Play IΙ (Role Play με συμμετοχή του Λευτέρη Κωνσταντινίδη - θεραπευτής και του Παναγιώτη - θεραπευόμενος που έχει χορηγήσει την άδεια χρήσης του Βίντεο για εκπαιδευτικούς σκοπούς), διάρκειας 1:22:55)

Στα τρία Βίντεο της Ενότητας 1 οι συμμετέχοντες εξειδικεύονται στα παρακάτω θέματα: (1) λήψη πληροφοριών στην επικοινωνία πριν το ραντεβού, (2) έναρξη της αρχικής συνάντησης και λήψη δημογραφικών πληροφοριών, (3) κύρια αιτία προσέλευσης και «για ποιο λόγο τώρα;», (4) το παρόν πρόβλημα: έναρξη, συνθήκες πριν την έναρξη, καταστάσεις που το επηρεάζουν ή το συντηρούν, το ABC του παρόντος προβλήματος, βασικές στρατηγικές διαχείρισης, (5) το ιστορικό του προβλήματος (το αρχικό επεισόδιο , έκβαση), ιστορικό επεισοδίων από το αρχικό έως το παρόν, ιστορικό στρατηγικών διαχείρισης, (6) προηγούμενες μορφές θεραπείας, η) το γενικό ψυχιατρικό ιστορικό (ατομικό-οικογενειακό), (7) το οικογενειακό και αναπτυξιακό ιστορικό, (8) το εκπαιδευτικό και εργασιακό ιστορικό,  (9) το κοινωνικό ιστορικό, (10) το ιατρικό ιστορικό και χρήση ουσιών, (11) οι δραστηριότητες και τα χόμπι, (12) η διερεύνηση του αιτήματος για ψυχοθεραπεία και η αναδόμηση του μη ρεαλιστικού αιτήματος σε ρεαλιστικό, (13) η θέσπιση στόχων και (14) η αξιολόγηση πληροφοριών από την κλινική συνέντευξη, η Διάγνωση και η Διαφοροδιάγνωση.

Εγγραφή - Δημιουργία λογαριασμού

Ενότητα 1: Κλινική συνέντευξη - Λήψη ιστορικού. Κόστος: 120€

Η διάρκεια πρόσβασης στο εκπαιδευτικό υλικό είναι ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης.

Image

Σύνδεση στον λογαρισμό

Επικοινωνία

Τσιμισκή 89, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54 622
+30 2310 283462
konleft@gmail.com
cbtherapy.gr
cbtherapy.gr/sxolesgoneon

fbbutton01   fbbutton01