Βρείτε μας στο: instabutton01   instabutton01
Στόχοι ευεξίας από το cbtherapy.gr - Όπως χθες και καλύτερα!!!

Στόχοι ευεξίας από το cbtherapy.gr - Όπως χθες και καλύτερα!!!

Η νέα δεκαετία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της για τα καλά! Ήδη διανύουμε το αρχικό της στάδιο, με τα συν και τα πλην και τους πρόσφατους περιορισμούς λόγω του νέου κορωνοϊού-2019 του SARS-CoV-2 και της ασθένειας που προκαλεί COVID-19. Παρόλα αυτά είναι χρήσιμο και δεν μας εμποδίζει τίποτα, να αναλογιστούμε τις εμπειρίες του παρελθόντος και με αυτοπεποίθηση να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον και ειδικότερα το άμεσο μέλλον.

Η θέσπιση νέων στόχων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • Με επαναπροσδιορισμό των ήδη υπαρχόντων στόχων.
 • Με τη θέσπιση νέων στόχων.

Πολύ συχνά οι στόχοι που θέτουμε περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η υγεία και η φυσική κατάσταση, η προσωπική ανάπτυξη ή η βελτίωση των οικονομικών.

Χρειάζεται όμως προσοχή! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται σκληρά να διατηρήσουν την πορεία προς την επίτευξη των στόχων τους, στο τέλος όμως απογοητεύονται και εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους.

Η ζωή έρχεται με τα πάνω και τα κάτω της και το να πραγματοποιούμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας έχει και αρνητικές και θετικές στιγμές.

Όσον αφορά στη ψυχική υγεία και ευεξία, χρειάζεται να διατηρούμε μια σταθερή και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια και εξάσκηση, να παρακολουθούμε ανά τακτά διαστήματα την πρόοδό μας και να συνεχίζουμε με επιμονή να τροποποιούμε τις συνήθειές μας έως ότου φτάσουμε στον απώτερο στόχο μας.

Χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας ότι η πορεία προς το στόχο είναι αυτή που τροποποιεί προς το θετικό τη ζωή μας και όχι το αποτέλεσμα αυτό καθ΄ αυτό.

Ακολουθούν μερικές πρακτικές που μπορεί να σας βοηθήσουν στο στοχο-κατευθυνόμενο ταξίδι σας:

 • Ξεφορτωθείτε την αρνητικότητα. Μη σπαταλάτε ενέργεια ή προσπάθεια με ανθρώπους, καταστάσεις και πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε αρνητικά και σας κρατάνε σε στασιμότητα και αδράνεια. Η εμμονή σας αυτή θα σας οδηγήσει να αισθάνεστε άβολα με τον εαυτό σας και μπορεί ακόμη και να σας βγάλει από την πορεία επίτευξης των στόχων σας. Αν είστε αντιμέτωποι με την αρνητικότητα, μην την αφήσετε να σας πάρει από κάτω. Επικοινωνήστε με «αυθεντικούς» φίλους, συζητήστε μαζί τους και απολαύστε κάθε στιγμή και κάθε δραστηριότητα!
  • Δείτε τις καταστάσεις ως έχουν και όχι πολωτικά ως «καλές ή κακές» και αφήστε τις λεπτομέρειες να υπάρχουν!
  • Δώστε προσοχή σε οτιδήποτε θετικό! Επικεντρωθείτε και απολαύστε το «τώρα»!
  • Εκτιμήστε και αποδεχθείτε τον εαυτό σας και μη συγκρίνεστε με τους άλλους!
  • Αφήστε κατά μέρος τα «γιατί» τα «μήπως και θα» και «τι θα συνέβαινε εάν» και κοιτάξτε μπροστά!
 • Σταματήστε να λέτε συνεχώς «πρέπει» ή «δεν πρέπει» στον εαυτό σας και στους οικείους σας. Τέτοιου είδους μηρυκασμοί μετατρέπουν τα θέλω σας σε καταναγκασμούς και σας οδηγούν να νιώθετε άγχος και ανησυχία, ενώ όταν αυτά τα «πρέπει» ή «δεν πρέπει» τα επιβάλλετε σε άλλους έρχεστε αντιμέτωποι με το θυμό και την απογοήτευσή τους.
  • Αφήστε επομένως χώρο για ευελιξία στη ζωή και τους στόχους σας.
  • Ορίστε στόχους ως μια «καλή ευκαιρία» για εξάσκηση και ανακάλυψη και όχι ως «πρέπει».
 • Αποκτήστε ρεαλιστικές προσδοκίες. Μην προβαίνετε σε μια σημαντική αλλαγή τρόπου ζωής με υπερβολικά φιλόδοξους ή μη ρεαλιστικούς στόχους. Μια τέτοια τελειοθηρική στάση αυξάνει κατά πολύ το ενδεχόμενο να αποτύχετε.
  Έχετε υπόψη ότι η αποτυχία δε σημαίνει απαραίτητα και παραίτηση από το στόχο σας. Κάθε άλλο, μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε το στόχο σας και να επαναφέρετε την προσπάθεια σας και τη δραστηριοποίησή σας. Είναι προτιμότερο να θέσετε μικρούς, εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους που τελικά μπορούν να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο μέλλον.
 • Φροντίστε, γιορτάστε και διασκεδάστε τον εαυτό σας. Καθώς ξεκινάτε το ταξίδι της αλλαγής σας, θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό να επιβραβεύετε τον εαυτό σας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Έχετε υπόψη: «η πορεία προς το στόχο φέρνει την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση». Αυτό θα σας ενθαρρύνει και θα σας κρατήσει σε κινητοποίηση κατά την όλη διαδικασία της επίτευξης του στόχου σας.

Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε όταν και όσο μπορείτε, να περνάτε χρόνο με φίλους, οικογένεια ή σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας.

Μη ξεχνάτε: 

Tο να περνάτε χρόνο και μόνοι σας, όπως και το να φροντίζετε και να περιποιείστε τον εαυτό σας είναι πάρα πολύ σημαντικές και απαραίτητες δραστηριότητες για την ψυχική σας ευεξία! Έχετε υπόψη: «ο εχθρός της απόλαυσης της μοναχικότητας είναι το να νιώθει κανείς μοναξιά τις ώρες που περνάει μόνος».

Να θυμάστε και να λέτε «σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου!». 😊

💪 Γερααααααά λοιπόν!!!

Φορείς εκπαίδευσης και συνεργασίας

Επικοινωνία

Τσιμισκή 89, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54 622
+30 2310 283462
.
cbtherapy.gr
cbtherapy.gr/sxolesgoneon

fbbutton01   fbbutton01