Βρείτε μας στο: instabutton01   instabutton01
Σχετικά με το cbtherapy.gr

Σχετικά με το cbtherapy.gr

Το domain name του site έχει καταχωρηθεί εδώ και 4 χρόνια. Επιτέλους το site και τα συνδεδεμένα με αυτό social media ενεργοποιήθηκαν! Site και social media θα εμπλουτίζονται σταδιακά με ενδιαφέροντα κείμενα που αφορούντην Ψυχική Υγεία και το βασικό «όπλο» θωράκισής της τη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΨ)-Cognitive Behavior Therapy (CBT).

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O.) το 25% περίπου του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του κάποιο πρόβλημα που θα αφορά την ψυχική του υγεία και θα χρειαστεί να επισκεφθεί κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας. Για το λόγο αυτό κρίνονται απαραίτητες, τόσο η πρόληψη της εμφάνισης όσο και η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ψυχολογικών καταστάσεων που προκαλούν έντονη δυσφορία και δυσλειτουργία σε βασικούς τομείς της ζωής μας!

Βασικοί στόχοι του site cbtherapy.gr και των συνδεδεμένων με αυτό social media είναι:

  • Η υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις βασικότερες και συνηθέστερες ψυχολογικές καταστάσεις που ενδεχομένως βιώνει ή μπορεί να βιώσει, όπως: διαταραχές της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές κ.α.
  • Η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των ψυχολογικών αυτών καταστάσεων, αποκλειστικά και μόνο, μέσω των Γνωστικών Συμπεριφορικών Θεραπειών και των τεχνικών τους.
  • Η επιστημονική πληροφόρηση και ενημέρωση των επαγγελματιών και σπουδαστών ψυχικής υγείας όλων των ειδικοτήτων (ψυχολόγων, ψυχιάτρων κ.α.) που εφαρμόζουν ή επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο να εφαρμόζουν τις Γνωστικές Συμπεριφορικές Θεραπείες.
  • Ο συνεργατικός επιστημονικός προβληματισμός, η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα σχετικά με τις Γνωστικές Συμπεριφορικές Θεραπείες και τεχνικές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που έχουν είδη δεχθεί να συμμετάσχουν με προσωπικά posts και reposts στα social media που είναι συνδεδεμένα με το site.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι θα θελήσουν να συμμετέχουν με δικά τους posts ή/και reposts, με σκοπό την υλοποίηση των παραπάνω στόχων!

Φιλικά!! 😊

Λευτέρης Κωνσταντινίδης

Φορείς εκπαίδευσης και συνεργασίας

Επικοινωνία

Τσιμισκή 89, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54 622
+30 2310 283462
.
cbtherapy.gr
cbtherapy.gr/sxolesgoneon

fbbutton01   fbbutton01